Ansök om skilsmässa online

Att ansöka om en skilsmässa behöver inte vara krångligt. På Digitaliseringsinititativet upprättar vi alla handlingarna ni behöver för att skiljas, snabbt och korrekt. Ni får hem handlingar färdiga att skicka till tingsrätten inom två vardagar.


Marknadens lägsta pris Snabbt och enkelt Alla handlingar för er skilsmässa

Överens utan barn

När båda vill skiljas och ni har inga gemensamma barn under 18 år.

895 kr

Ansök

Överens med barn

När båda vill skiljas och ni har gemensamma barn under 18 år.

895 kr

Ansök

Ej överens

Om du vill skiljas men din partner vill inte skiljas. Med eller utan barn.

895 kr

Ansök

För en snabb och smidig skilsmässa

Att ansöka om skilsmässa (äktenskapsskillnad) behöver inte vara en besvärlig process. När du använder vår tjänst slipper du hålla koll på vilka handlingar som krävs i ert unika fall. Du besvarar frågorna i vårt webbformulär och när vi tagit emot informationen ringar vi in just ert behov av hjälp och färdigställer era handlingar därefter. För att säkerställa att allt är korrekt granskas era handlingar innan de skickas iväg.

Inom två vardagar får du hem er färdigställda ansökan, de bilagor som är relevanta för er situation samt svarskuvert för att skicka in ansökan till tingsrätten. Ni får med tydliga instruktioner för processen och behöver ni mer vägledning finns vår kundtjänst tillgänglig för att besvara era frågor.

Vi tar ett fast pris på 895 kr. Vårt pris inkluderar inte tingsrättens handläggningsavgift på 900 kr. För detta kommer ni att få ett separat inbetalningskort.

Vanliga frågor om skilsmässa

Nej, det räcker med att en av er vill skiljas. Tiden för att skilsmässan ska gå igenom brukar dock vara minst 6 månader längre i dessa fall, då den måste föregås av så kallad betänketid.
Tiden det tar för skilsmässan beror i huvudsak på två saker. Dels tingsrättens handläggningstid, dels om er situation kräver en så kallad betänketid. Tingsrättens handläggningstid varierar efter säsong och läge i landet. En till ett par veckor brukar vara en vanlig tid, när belastningen inte är hög. Betänketid på 6 månader krävs om ni har barn eller om ni inte är överens om att skiljas. Det finns dock undantag. När du fyller i vår ansökan får du automatiskt valet att slippa betänketid, förutsatt att det är möjligt i ert unika fall.
Vi kan ta emot ert ärende även om din partner är utanför landet, men vi kan tyvärr inte hjälpa till med logistiken kring att skicka ansökan utomlands för att få din makes signatur. Det förekommer att motparten inte är kontaktbar. Du kan vända dig till oss även om du inte får tag på din partner. I så fall räknas det som att ni inte är överens och bara du behöver signera ansökan.
Vid en skilsmässa måste ens gemensamma saker delas upp, vilket kallas för bodelning. Normalt görs uppdelningen efter att skilsmässan har gått igenom.
Ni kan vända er till oss även om någon av er saknar svenskt personnummer. För personer som inte finns i svenska register kan vi dock inte verifiera personuppgifter och därmed inte heller garantera korrektheten i uppgifterna. Hör av dig om du har några frågor.
Tingsrätten prövar ansökan och verkställer äktenskapsskillnaden juridiskt. Ansökningsavgiften för skilsmässa är 900 kr och betalningen ska göras när ansökan skickas in. Tingsrättens avgift (900 kr) ingår inte i vårt arvode (895 kr).

I materialet från oss finns all information du behöver om hur du betalar ansökningsavgiften.

Nästa steg

Välj det alternativ som passar din situation bäst

Överens utan barn under 18 år »
Överens med barn under 18 år »
Ej överens (oavsett barn) »